Linkuri accesibilitate

Sondaj de opinie: 52% dintre cetățenii Republicii Moldova își doresc unirea cu România


52% dintre cetățenii Republicii Moldova își doresc unirea cu România. Acesta este unul dintre rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în Republica Moldova, în luna februarie, de către Centrul Român pentru Studii şi Strategii.

Rezultatele cercetării, au fost făcute publice joi, 27 martie, în cadrul unei conferințe de presă de la la Parlamentul României.

Mai mult de jumătate dintre participanții la studiu consideră că perspectiva unirii este realizabilă (54%), 63% dintre respondenți sunt de părere că limba pe care o vorbesc cel mai des este limba română și că limba română și limba „moldovenească” comportă aceleași sensuri, precum și că România și Republica Moldova sînt două state românești, cu aceleași tradiții și același folclor (74% categoric de acord și mai degrabă de acord).

Sondajul de opinie a fost realizat în Republica Moldova, în perioada 01-15 februarie, pe un eşantion de 1155 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană și Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Rezultatele finale ale cercetării vor fi făcute publice în luna mai.
XS
SM
MD
LG