Linkuri accesibilitate

Asistenta secretarului american de stat pentru afaceri europene si eurasiatice V. Nuland se va afla sâmbătă la Chișinău
Șefa diplomației moldovene Natalia Gherman a anunțat într-un interviu la TV7, citat de cotidianul „Adevărul”, că sâmbătă și duminică se va afla la Chișinău asistenta secretarului american de stat pentru afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland.

„Vizita Victoriei Nuland va fi o continuare a dialogului strategic cu SUA, pe dimensiunea politică“, a precizat Natalia Gherman.

În același interviu, Natalia Gherman a declarat că Republica Moldova nu trebuie să se aştepte la pericole iminente de ordin militar în regiunea transnistreană, și a precizat că la Chişinău există un grup format din miniştri şi conducători ai forţelor de ordine care se întrunesc zilnic.

Contactele diplomatice între Republica Moldova şi Federaţia Rusă se vor intensifica în următoarele săptămâni. Potrivit ministrului de externe, pe 4 aprilie, când se va afla la Moscova, va pregăti vizita din luna mai a premierului Iurie Leancă în capitala rusă.

Pe agenda discuţiilor, a precizat d-na Gherman la TV7, se află Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi noile reguli impuse de Rusia pentru reglementarea migraţiei. În mai, premierii moldovean şi rus ar putea semna un acord pe tema migraţiei.

La sfârşitul lui aprilie, la Chişinău este aşteptat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, o vizită pe care d-na Gherman o anunţase iniţial pentru începutul acestui an, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Natalia Gherman a mai anunţat in interviul televizat că vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov va pleca si el al Moscova, vizită ce va fi precedată de venirea la Chişinău a vice-ministrului de externe, Grigori Karasin, pe 2 aprilie.
XS
SM
MD
LG