Linkuri accesibilitate

G7 avertizează Rusia împotrina unor tentative suplimentare de destabilizare a Ucrainei


Liderii grupului G7 al celor mai dezvoltate economii ale lumii au avertizat Rusia ca va avea de suportat noi sancţiuni daca va continua sa destabilizeze Ucraina, dupa anexarea Crimeii. In declaratia grupului se arată ca „incercarea ilegala a Rusiei de a anexa Crimea este in contradicţie cu legislatia internaţionala” şi ca grupul îşi suspendă colaborarea cu Rusia, pina ce Moscova isi va schimba „direcţia”.
In replica seful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, care s-a intilnit la Haga cu omologul său american şi ucrainean, a spus ca Rusia nu este afectata de aceasta decizie deoarece „cele mai importante decizii economice sunt luate de Grupul celor 20” din care Rusia face parte. In ceea ce priveste situatia din Crimeea, Lavrov a spus: „Ce s-a intimplat in Crimeea nu are nimic de-a face cu vreo intenţie rea a noastra sau ceva asemanator, ci cu nevoia de a-i apăra pe rusii care care trăiesc acolo şi care au trait acolo de secole.”

Lavrov a respins ca Moscova ar dori o recunoastere internaţionala a statutului Crimeii ca parte a Federaţiei Ruse

NC 03 24 62

Nimeni nu cere nici un fel de recunoaştere international. Noi am luat decizia potrivit legilor noastre, constituţiei noastre şi potrivit legislatiei internationale, inclusive a cartei ONU. In ceea ce ne priveste si in ceea ce privste poporul din Crimea, desigur, aceasta decizie a fost deja luata.
A declarat şeful diplomatiei ruse Serghei Lavrov.
XS
SM
MD
LG