Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Guvernul și Parlamentul de la Chișinău organizează o dezbatere pe tema reformei sistemului de asistență socială.

Curtea Constituțională moldoveană examinează încă o sesizare a opoziției liberale despre un amendament aparent abuziv la Codul Fiscal, operat de Parlament în ultimele zile ale anului trecut, care modifică, fără acordul guvernului, accizele la țigările de foi. Liberalii spun că este afectat producătorul autohton.

La Haga, continuă pentru a doua zi Summitul Securității Nucleare, în marginea căruia se poartă și discuții între țările G7 pe tema crizei din Ucraina.

Președintele american Barack Obama are mai multe întrevederi bilaterale astăzi la Haga, inclusiv cu premierul japonez Shinzo Abe și președinta sud-coreeană, Park Geun-hye.

O navă australiană urmează să ajungă astăzi la locul unde avioanele de căutare au depistat în sudul Oceanului Indian două obiecte plutitoare, bănuindu-se că sunt părți ale Boeingului malaezian dispărut cu 239 oameni la bord pe 8 martie.

În Egipt este așteptat astăzi procesul unui lider al Frăției Musulmane, Mohamed Badie, și al altor 682 de susținători, acuzați de incitare la crimă. Procesul va avea loc la o zi de la condamnarea la moarte în prima instanță a peste 500 de susținători ai Frăției Musulmane și ai președintelui înlăturat, Muhammad Morsi. Majoritatea au fost condamnați în absență.
XS
SM
MD
LG