Linkuri accesibilitate

Tiraspolul dezminte că ar fi concentrat trupe la graniţa cu Ucraina


Liderul administraţiei de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat că urmărește „cu atenție” ce se întâmplă în Ucraina şi că dorește ca „situația să se stabilizeze cât mai repede, în aşa fel cum dorește poporul ucrainean”.

Într-un interviu pentru TVR1, Şevciuk a dezmințit informaţiile că armata transnistreană s-ar afla în stare de alertă şi ar fi concentrat militari la granița cu Ucraina, precum şi declarațiile unor oficiali de la Kiev cum că Transnistria ar pregăti provocări pentru a destabiliza situația din Ucraina.

Şevciuk a mai spus că locuitorii regiunii transnistrene au optat deja, în cadrul mai multor referendumuri, pentru independentă şi că din punctul lor de vedere „Transnistria este un stat recunoscut”.

În contextul integrării europene a Moldovei şi Ucrainei, liderul de la Tiraspol a avertizat împotriva încercărilor de a izola economic regiunea transnistreană sau de a îngrădi libertatea circulației. „Aceste măsuri ar amplifica şi mai mult contradicțiile dintre Tiraspol şi Chişinău şi chiar s-ar crea premisele pentru a cere schimbarea formatului de acțiuni şi negocieri. Nu cred că vrea cineva aşa ceva, să crească gradul de confruntare dintre Tiraspol şi Chişinău”, a declarat Evgheni Şevciuk.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG