Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



În Moldova, în aceasta dupa-amiaza are loc intilnirea consultativa dintre reprezentantii societăţii civile cu europarlamentarii din grupul de cooperare Uniunea europeana-Moldova. La Chisinau se vor afla Monica Macovei, de la Partidul Popular European, Tatiana Zdanoka de la Alianţa Libera a Europenilor, Sophocles Sophocleous de la grupul Alianţei Progresiste a Socialișilor și Democraţilor şi Pawel Kowal, de la grupul conservatorilor si reformistilor europeni…

Se va afla in Moldova astazi si trimisul special si coordonatorul pentru afaceri internationale in domeniul energiei al Departamentului de Stat american Carlos Pascual. Oficialul american se va intilni cu oficialităţi de rang inalt din Moldova si dupa amiaza va susţine si o conferinta de presă.

La Rîbniţa se deschide un proiect inedit intitulat „Şahul uneşte” şi la care participa tineri si copii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Tot la capitolul cultural, la Chisinau continua festivalul Filmului francofon, care se va desfășura, începînd de astăzi, şi la Tiraspol.

Pe plan internaţional, de astazi, in peninsula Crimeea, anexata de Rusia, va fi introdusa ca moneda oficiala rubla, dar va continua sa fie folosita si hrivna ucrainiana.

Dupa declaratiile ingrijorate exprimate la acest sfirsit de săptămîna despre intarirea capacitatilor militare ale Rusiei la granitele sale cu Ucraina, personalitati militare si politice de rang inalt au atras atentia şi asupra evolutiilor din regiunea transnistreana, despre care au spus că ar putea sa fie urmatoarea ţintă a politicii lui Vladimir Putin. Imediat vom difuza un interviu cu ministrul suedez de externe Carl Bildt.

La Geneva are loc o noua runda de convorbiri pe teme de securitate intre Rusia si Georgia. Aceste convorbiri, ca si cele de la Praga dintre Moscova si Tbilisi, se desfăşoara cu regularitate dupa razboiul ruso-georgian din 2008, dar ele nu aduc şi rezultate.

La Haga are loc summitul pe teme de securitate nucleara, la care urmeata sa participe si presedintele Statelor Unite, Barack Obama.

La Bruxelles se deschide Festivalul de film documentar „One World”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG