Linkuri accesibilitate

Ultima bază ucraineană din Crimeea aşteaptă asaltul forţelor militare ruse


Nava ucraineană Slavutici în postul Sevastopol, 18 marite 2014
Nava ucraineană Slavutici în postul Sevastopol, 18 marite 2014

Potrivit datelor ministerului apărării, de la Moscova steagul rusesc a fost arborat pe 147 de baze şi instituţii militare ucrainene şi pe 54 din 67 de nave militare ale Ucrainei.


La Sevastopol, Centrul pentru operaţiuni informaţionale al Flotei Militare a Ucrainei aşteaptă asaltul trupelor ruse. Informaţia a fost comunicată presei de jurnalista Natalia Gumeniuk, cu referinţă la surse din cadrul Centrului potrivit cărora forţele ruse le-au înaintat până acum două ultimatumuri. Centrul a rămas, practic, singura unitate militară din Crimeea ce mai rămâne sub controlul forţelor armate ale Ucrainei.

În cursul zilei de sâmbătă, trupele ruse au acaparat baza aeriană de la Belbek. Potrivit Reuters, comandantul bazei Iuliu Mamciur a fost scos de pe teritoriu „pentru negocieri”.

Mamciur a reuşit să comunice că în timpul asaltului, un militar ucrainean a fost rănit.

Militarii ucraineni părăsesc baza de la Novofiodorivka
Militarii ucraineni părăsesc baza de la Novofiodorivka
Tot astăzi forţele ruse au acaparat baza ucraineană de la Novofiodorivka.

Comandatul Forţelor Navale ale Ucrainei, Serhii Haiduk, a declarat că navele militare ucrainene blocate la Donuzlav mai au provizii numai pentru 10 zile. Amiralul a spus că în total, în Crimeea, sunt blocate 30% din navele flotei militare a Ucrainei.

Potrivit datelor ministerului rus al apărării, steagul rusesc a fost arborat pe 147 de baze şi instituţii militare ucrainene şi pe 54 din 67 de nave militare ale Ucrainei.
XS
SM
MD
LG