Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimenta anunțate ale zilei.Cum Uniunea Europeana şi-a propus să susţina apropierea Moldovei, astazi se va afla la Chisinau eurodeputatul austriac Hannes Swoboda, liderul grupului Alianţei Progresiste a socialistilor şi democraţilor din Parlamentul European, împreuna cu o delegatie a acestui grup politic. El va da o conferinta de presa comuna cu liderul democratilor moldoveni, Marian Lupu.

Un alt oaspete european este lordul Alfred Dubs, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Moldova din cadrul Camerei Lorzilor de la Londra. Lordul Dubs va ramine in Moldova pina pe 23 martie.

Parlamentul de la Chisinau se reuneste in şedinţă plenara.

Ministerul Mediului începe astazi o noua etapa de evacuare si distrugere a stocurilor de pesticide inutilizabile si interzise.

Pe plan interernaţional, se aşteapta decizia Uniunii Europene legata de sancţiunile pentru Rusia din cauza anexarii Crimeii. Inaintea şedintei din noaptea trecuta, cancelara Germaniei Angela Merkel a declarat ca Grupul G 8 nu mai exista. Țările cu cele mai dezvoltate economii ale lumii intenţioneaza sa suspende Rusiei calitatea de membra a acestei organizatii economice mondiale.

Ieri, Statele Unite au impus noi sancţiuni unor persoane din Rusia, din cercul apropiat al presedintelui Vladimir Putin si Rusia a raspuns cu masuri similare impotriva unor inate oficialităţi americane, printre care si senatorul republican John McCain, una din vocile cele mai critice la adresa politicii Moscovei in regiune.

La Kiev se va afla astazi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon dupa ce ieri a avut convorbiri la Moscova cu liderii ruşi despre criza ucraineana.

La Paris incepe astazi Tirgul Internaţional de Carte, ţara invitată de onoare fiind Argentina.

Si tot astazi musulmanii sarbatoresc Anul Nou (Novruz), intrarea in primăvara.

UNESCO a declarat ziua de astazi drept Ziua Mondiala a Poeziei.
XS
SM
MD
LG