Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Cum Uniunea Europeana şi-a propus să susţina apropierea Moldovei, astazi la Chisinau se va afla eurodeputatul austriac Hannes Swoboda, liderul grupului Alianţei Progresiste a socialistilor şi democraţilor din Parlamentul European, împreuna cu o delegatie a acestui grup politic. El va avea o conferinta de presa comuna cu liderul democratilor moldoveni, Marian Lupu.

Un alt oaspete european este lordul Alfred Dubs, preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu Moldova din cadrul Camerei Lorzilor de la Londra. Lordul Dubs va ramine in Moldova pina pe 23 martie.

Parlamentul de la Chisinau se reuneste in şedinţă plenara, iar Ministerul Mediului începe astazi o noua etapa de evacuare si distrugere a stocurilor de pesticide inutilizabile si interzise.

Pe plan interernaţional, se aşteapta decizia Uniunii Europene legata de sancţiunile împotriva Rusiei din cauza anexarii Crimeii. Inaintea şedintei din noaptea trecuta, cancelara Germaniei Angela Merkel a declarat ca Grupul G 8 nu mai există. Țarile cu cele mai dezvoltate economii ale lumii intenţioneaza sa suspende Rusiei calitatea de membra a acestei organizatii economice mondiale.

Ieri, Statele Unite au impus noi sancţiuni unor persoane din Rusia, din cercul apropiat al presedintelui Vladimir Putin, iar Rusia a raspuns cu masuri similare impotriva unor inate oficialităţi americane, printre care si senatorul republican John McCain, una din vocile cele mai critice la adresa politicii Moscovei in regiune.

La Kiev se va afla astazi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon dupa ce ieri a avut convorbiri la Moscova cu liderii ruşi despre criza ucraineana.

La Paris incepe astazi Tîrgul Internaţional de Carte, iar ţara invitată de onoare este Argentina.

Si tot astazi musulmanii sarbatoresc Anul Nou, intrarea in primăvară.

UNESCO a declarat ziua de astazi drept Ziua Mondiala a Poeziei.
Previous Next

XS
SM
MD
LG