Linkuri accesibilitate

Lovitură liberă: Sferturi integrale


Sferturile pornesc cu trei favorite evidente: Bayern, Barcelona și Real.



Primele meciuri dinaintea sferturilor de finală ale Ligii Campionilor nu promiteau mult dar au dat două spectacole de calitate. Mai întîi, Manchester United contra Olympiakos urma să confirme sau să infirme seria neagră a englezilor. Zdrobită pe teren propriu de Liverpool, în campionat, Manchester a pornit meciul cu Olympiakos dintr-o poziție dificilă. La pauză, însă, Manchester recuperase deja handicapul de două goluri din prima manșă. Van Persie a înscris din penalty și încă o dată cu un lat ferm la o centrare pe jos a lui Rooney. După pauză, Manchester a forțat și Van Persie a înscris încă o dată cu o lovitură liberă executată perfect. Manchester s-a calificat razant după un joc foarte bun, dar va întîlni mai departe echipe mult mai puternice.

La Dortmund, Borussia era aproape calificată după 4-2 în deplasare cu Zenit Skt. Petersburg. Însă Zenit a încercat imposibilul. Hulk a deschis scorul pentru Zenit, după o cursă laterală încheiată cu un șut de senzație de la 25 de metri. Borussia a revenit și a egalat la o centrare înaltă urmată de o lovitură de cap puternică a lui Kehl. Zenit a țîșnit încă o dată și Rondon a înscris cu capul din plonjon. Mai erau 20 de minute și Zenit a încercat minunea dar Borussia și-a ținut cumpătul și e calificată.

Real Madrid a făcut o formalitate, după ce totul fusese tranșat în prima manșă. Schalke învinsă acasă cu 6-1 a sosit la Madrid fără pretenții. Real a jucat lejer și a cîștigat lejer cu 3-1, un meci agreabil, dar lipsit de interes.

Chelsea a pornit meciul cu Galatasaray cu intenția de a rezolva rapid calificarea. După 1-1 în tur, Eto a deschis scorul în minutul 4 din careul mic. Înainte de pauză, la un corner, Terry a reluat cu capul, portarul a respins pe centru și Cahill, celălalt stoper al lui Chelsea a înscris din apropiere. Restul n-a mai adus nimic interesant și Chelsea s-a calificat relativ ușor.

Sferturile pornesc cu trei favorite evidente: Bayern, Barcelona și Real. Barcelona a început să dea rateuri în campionatul spaniol, dar pare în revenire. Restul echipelor din sferturi ascund surpize potențiale. Paris St.Germain, Borussia Dortmund și Atletico Madrid pot elimina una sau alta din favorite. Sferturile de finală încep, cum s-arzice, în formulă itegrală. Nu lipsește nici un favorit și nu e exclusă nici o surpriză.
XS
SM
MD
LG