Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Premierul Iurie Leancă şi ministrul economiei Valeriu Lazăr se pregătesc de o vizită la Kiev unde vor să discute, pe lîngă problemele politice evidente, despre alimentarea normală a Republicii Moldova cu energie.

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor prezintă rezultatele studiului despre „Impactul evenimentelor din Ucraina asupra situaţiei socio-economice din Moldova”.

În Crimeea, parlamentul local, dizolvat formal de Parlamentul de la Kiev, discută rezultatul referendumului şi paşii ce urmează să fie făcuți.

La Bruxelles, la o reuniune convocată pentru astăzi, miniştrii de externe ai Uniunii Europene vor discuta şi eventuale sancţiuni, ce ar putea fi impuse Rusiei, pe fundalul crizei din Ucraina.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG