Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chișinău este așteptat în vizită premierul român, Victor Ponta, care va purta convorbiri cu omologul său Iurie Leancă.

Chișinăul este vizitat și de Gabriella Battaini-Dragoni, secretarul general adjunct a Consiliului Europei, care va lua parte la lansarea unui nou „Plan de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova”.

Judecătorii vor discuta la o Adunare Generală despre despre reformarea justiției și eliminarea corupției din sistem. Va lua parte la discuții și președintele Nicolae Timofti, fost judecător și autorul triplării salariilor pentru magistrați menită să-i apere de tentația mitei.

Parlamentul moldovean urmează să examineze la ședința de astăzi propunerea liberal-democraților de a introduce reguli mai stricte pentru interceptarea convorbirilor telefonice de către forțele de drept.

Consilierul de securitate al președintelui României, Iulian Chifu, și ambasadoarea Lituaniei în Republica Moldova, Violeta Motulaite susțin o lecție publică la Chișinău intitulată „Perspectivele de securitate la 10 ani de la cea mai mare extindere a NATO”.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, se întâlnește la Londra cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, pentru a-i cere ca Rusia să renunțe la intenția de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea și să retragă trupele ruse. Întâlnirea are loc cu două zile înainte de referendumul de alipire la Rusia plănuit de autoritățile pro-ruse ale Crimeei.

La Kiev se află în vizită un grup transpartinic de opt senatori americani pentru întâlniri la guvernul ucrainean în exercițiu.

În Uniunea Europeană este marcată Ziua Europeană a Consumatorului, axată anul acesta pe chestiuni legate de siguranța produselor și supravegherea pieței.
XS
SM
MD
LG