Linkuri accesibilitate

România consideră ilegitimă iniţiativa Parlamentului din Crimeea de a adopta o declarație de independență faţă de UcrainaRomânia consideră ilegitimă iniţiativa Parlamentului din Crimeea de a adopta o declarație de independență faţă de Ucraina, în perspectiva referendumului anunțat pentru 16 martie, a declarat, miercuri, la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele României, Traian Băsescu a mai declarnt că manevrele, deja planificate, ale armatei au fost devansate “din partea a doua a anului în prima parte a anului", ca urma a crizei din Ucraina. Dar România nu este în stare de alertă, a mai delcarat preşedintele la o întîlnire cu presa la Palatal Cotroceni.

Băsescu a confirmat faptul că a avioane de supraveghiere NATO folosesc spatial aerian român şi că “România efectuează, în programul Cer Deschis, în perioada 17- 21martie, zboruri deasupra teritoriului Ucrainei". Totodată, Traian Băsescu a anunţat sosirea în apele teritoriale române a unei frigate francize.

Traian Băsescu a adăugat , citat de Mediafax, că un risc de destabilizare regională este legat de conflictele îngheţate, pentru că pot izbucni pe rând, ducând la afectarea suveranităţii unor state prietene sau suverane, cum ar fi Republica Moldova. De asemenea, el a menţionat posibilitatea ca aceste conflicte îngheţate să izbucnească simultan.
XS
SM
MD
LG