Linkuri accesibilitate

O rugăminte către Apă-Canal


Iulian CIocan: „Țeava care îl deranjează pe amicul meu se află în spatele blocului 28/5 de pe strada Andrei Doga.”



Acum cîţiva ani mi s-a întîmplat o mare minune, stimaţi ascultători. Prietenii Europei Libere îşi vor aminti poate despre acest miracol.

Lîngă blocul meu, în sectorul Botanica, a fost odată o ţeavă fisurată, mîncată de rugină, din care se tot scurgea, ani de zile, apa. Ani de zile, şi verile, şi iernile, în locul acela se lăbărţa o băltoacă. Mulţi dintre locatarii de acolo au tot încercat să oprească scurgerea apei, au tot chemat specialiştii de la Apă Canal, dar zadarnice le-au fost eforturile. Iar eu, după ce m-am săturat de băltoaca aceea ca de mere pădureţe, am scris o tabletă care a răsunat într-o emisiune matinală a Europei Libere.

Şi s-a produs miracolul, stimaţi ascultători. În aceeaşi zi am fost sunat de o doamnă de la Apă-Canal care m-a întrebat unde anume se află băltoaca endemică. Şi au venit nişte lucrători care au cîrpit repede ţeava buclucaşă şi s-a evaporat băltoaca aia cu desăvîrşire. Mărturisesc că am fost foarte impresionat de promptitudinea cu care au reacţionat cei de la Apă-Canal. Mărturisesc că şi astăzi fapta aceea e pentru mine una din cele mai mari bucurii ale tranziţiei!

Ei bine, un amic, care cunoaşte această izbîndă a mea, s-a apropiat deunăzi de mine cu o rugăminte: „Iuliane, ajută-mă! Şi lîngă blocul meu lăcrimează ani de zile o ţeavă crăpată! E mereu apă acolo! Scrie o tabletă! Poate se repetă miracolul!”

„Dar de ce nu încerci să-i suni pe cei de la Apă-Canal?” l-am întrebat.

„Pentru că mass-media e altă mîncare de peşte, iar tu ai reuşit o dată. Deci mai poţi repurta o victorie!” a spus amicul şi m-a privit rugător.

„Hm… Nu sunt convins că asemenea miracole se pot repeta. Şi apoi cei de la Apă Canal ar putea pur şi simplu să nu asculte emisiunea…”

Mi-am amintit însă imediat de ţeava ruginită care împroşca ani de zile apă lîngă blocul meu şi mi s-a făcut milă de amic.

În fond, putem să încercăm. Aşadar, ţeava care îl deranjează pe amicul meu se află în spatele blocului 28/5 de pe strada Andrei Doga. Uneori miracolele se repetă, aşa crede amicul.
XS
SM
MD
LG