Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chișinău are loc o dezbatere cu genericul „Evenimentele din Ucraina - lecții pentru Republica Moldova”, organizată de Adunarea Cetățenească Helsinki din Moldova și Fundația Internațională pentru Guvernare mai Bună de la Bruxelles.

Biroul Relaţiilor Interetnice în parteneriat cu Societatea „Prosvita–Taras Şevcenco” şi asociații etnoculturale ucrainene din Republica Moldova organizează evenimente de comemorare a 200 de ani de la nașterea poetului național ucrainean.

Președintele înlăturat al Ucrainei va face o declarația publică la prânz, în orașul rusesc Rostov-pe-Don, unde se ascunde. În prima și singura sa apariție publică de până acum după fuga de la Kiev, Ianukovici a spus la Rostov-pe-Don la 28 februarie că s-ar mai considera președintele legitim al Ucrainei. Rusia care nu recunoaște nici ea guvernul în exercițiu la Kiev a arătat ulterior comunității internaționale o scrisoare prin care Ianukovici i-ar fi cerut să intervină militar în Ucraina.

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier va vizita Letonia și Estonia.

La Londra se află în vizită miniștrii de externe și apărare din Australia pentru o conferință ministerială bilaterală cu omologii lor din Marea Britanie.

În Japonia sunt comemorate victimele cutremurului și valurilor țunami de la 11 martie 2011, care au avariat între altele centrala atomoelectrică de la Fukushima.
XS
SM
MD
LG