Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei



La Bruxelles are loc a patra rundă de negocieri pe tema Parteneriatului Transatlantic de Comerț și Investiții, menit să creeze o zonă economică liberă între Uniunea Europeană și Statele Unite.

Tot la Bruxelles, miniștrii europene de finanțe se întâlnesc la începutul unei săptămâni de negocieri maraton, între guvernele țărilor membre și Parlamentul European, pentru un compromis pe tema procedurilor de închidere sau salvare a băncilor cu probleme.

Șefa politicii externe și de securitate europene Catherine Ashton se află în Iran pentru negocieri cu Teheranul menite să ducă la un acord definitiv pentru rezolvarea disputei privind programul nuclear iranian.

La Moscova, este așteptat în vizită președintele kazah Nursultan Nazarbaiev, a cărui țară face parte din Uniunea Vamală condusă de Rusia.

Se împlinesc 55 de ani de la părăsirea Tibetului și începerea exilului pentru liderul spiritual tibetan Dalai Lama, după eșuarea unei răscoale.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG