Linkuri accesibilitate

ONU nu dispune de informaţii privind existenţa unui „val de refugiaţi ucraineni” în Rusia


Agenţia ONU pentru refugiaţi a anunţat că nu dispune de informaţii privind existenţa unui „val de refugiaţi ucraineni” în Rusia. Despre un asemenea „flux de refugiaţi” a vorbit şefa Consiliului Federaţiei de la Moscova, Valentina Matvienko, argumentând nevoia introducerii trupelor militare ruse în ţara vecină.

Purtătorul de cuvânt al secretarului general ONU, Martin Nesirky, a declarat la o conferinţă de presă la New-York că Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi nu a observat mişcări de migrare neobişnuită sau în masă a populaţiei din Ucraina.

La începutul săptămânii, şeful Serviciului federal de migraţiune din Rusia, Constantin Romodanovski, declara agenţiei Interfax că tot mai mulţi locuitori ai Ucrainei ar cere să li se acorde azil în Rusia. Unele medii ruseşti au scris despre existenţa a mii de asemenea azilanţi, publicând imagini de la punctele de trecere a graniţei unde cetăţeni ucraineni ar fi format rânduri imense pentru a intra în Rusia, însă ulterior în Internet au apărut informaţii ce au contrazis asemenea afirmaţii.
XS
SM
MD
LG