Linkuri accesibilitate

Conducerea pro-rusă a Crimeii a respins oferta de negocieri cu reprezentanţii Radei supreme


Conducerea Crimeii a respins oferta de negocieri cu reprezentanţii Radei supreme de la Kiev, pentru că nu recunoaşte legitimitatea noii puteri din Ucraina, a declarat premierul pro-rus al regiunii autonome Serghei Aksionov. Potrivit lui, guvernul din Crimeea „deocamdată nu este pregătit” să răspundă unei invitaţii la negocieri.

Între timp, în ajun, Rada supremă a anunţat că parlamentarii de la Kiev s-au întâlnit cu reprezentanţii legislativului Crimeii şi s-au înţeles să creeze un grup de lucru pentru modificarea constituţiei regiunii autonome.

La sfârşitul lui februarie, autorităţile din Crimeea au refuzat să recunoască noua putere de la Kiev, după demiterea preşedintelui Victor Ianukovici. Parlamentul regiunii autonome a demis guvernul Crimeii şi l-a numit premier pe liderul mişcării pro-ruse Serghei Aksionov. În Crimeea a fost anunţat pentru data de 30 martie un referendum privind statutul regiunii. La rândul lor, autorităţile centrale de la Kiev au spus că nu recunosc nici ele legitimitatea noului guvern din Crimeea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG