Linkuri accesibilitate

Ministerul rus de externe a anunțat că Moscova va riposta la orice sancțiuni impuse de Statele Unite


Ministerul rus de externe ru a anunțat că Moscova va riposta la orice sancțiuni impuse de Statele Unite. Declarația diplomației ruse vine după ce secretarul de stat american John Kerry a declarat în capitala ucraineană Kiev că dacă Rusia nu e dispusă să conlucreze direct cu guvernul Ucrainei (ceea ce Washingtonul speră să se întîmple) atunci partnerii Statelor Unite nu vor avea de ales decît să se alăture Americii în a extinde măsurile luate în ultimele zile pentru a izola politic, diplomatic și economic Rusia.
„Vreau să să subliniez pentru liderii ruși, nu e ceva ce dorim noi să facem, e ceva ce alegerile Rusiei ne obligă să facem”, a spus șeful diplomației americane marți în capitala Ucrainei.
Reamintim că tot marți, președintele Vladimir Putin negat la o conferință de presă că trupele ruse ar fi implicate în operațiuni în Crimeea. Putin a mai spus că Moscova nu are nevoie să trimită trupe în Ucraina, dar nu exclude o asemenea pozibilitate ca „ultimă opțiune” pentru a-i apăra pe etnicii ruși.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG