Linkuri accesibilitate

Barack Obama: incursiunea Rusiei în Ucraina nu e un semn de putere, ci unul de „amestec” rusesc


Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat că explicațiile președintelui rus Vladimir Putin pentru trimiterea de trupe rusești în Peninsula Crimeea a Ucrainei „nu amăgesc pe nimeni”. Șeful administrației americane a declarat presei la Washington că incursiunea Rusiei în Ucraina nu e un semn de putere, ci unul de „amestec” rusesc care va izola și mai mult Moscova pe plan internațional. Barack Obama a mai spus că mai există șansa ca Rusia să ajute comunitatea internațională în eforturile de stabilizare a situației din Ucraina.
Liderul de la Casa Albă a adăugat că dacă Ucraina are alegeri legitime, atunci n-ar trebui pusă sub semnul întrebării capacitatea poporului ucrainean de a se guverna singur.
Vladimir Putin a spus marți, la o conferință de presă, că țara sa nu are nevoie să folosească forța în Crimeea, dar că își păstrează toate opțiunile pentru a-i apăra la nevoie pe rușii din țara vecină, atât în peninsula de la Marea Neagră cât și în regiunile estice ale Ucrainei, dacă acolo se vor semnala „fărădelegi”.
XS
SM
MD
LG