Linkuri accesibilitate

Rusia spune că va începe să ridice un pod peste strâmtoarea Kerci


Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că Moscova începe să realizeze proiectul de construcţie a podului peste strâmtoarea Kerci, care va uni regiunea rusă Krasnodar cu Crimeea. Medvedev a făcut referinţă la înţelegerile de anul trecut atinse în acest sens cu partea ucraineană. Medvedev a scris pe Twitter că Ucraina rămâne un partener economic important pentru Rusia. „Există angajamente pe care le-am semnat anterior şi pe care trebuie să le realizăm”, a spus premierul rus. Proiectul construcţiei podului ar urma să fie elaborat până în noiembrie.
Serviciul de grăniceri al Ucrainei a anunţat astăzi că la punctul de trecere a paromului „Crimeea-Caucaz”, care uneşte peninsula Crimeea cu regiunea Krasnodar, de partea rusă este concentrată tehnică militară.
Trupele ucrainene continuă să fie în stare de alertă. Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a declarat astăzi că Rusia nu a avut şi nici nu are argumente pentru invazia militară. „Nimeni nu va ceda nimănui Crimeea”, a declarat presei premierul Iaţeniuk.
XS
SM
MD
LG