Linkuri accesibilitate

Duma de Stat a cerut președintelui Vladimir Putin să ia „măsuri de stabilizare a situației” din Crimeea


Duma de Stat a Federației Ruse a cerut președintelui Vladimir Putin să ia „măsuri de stabilizare a situației” din regiunea Crimeea a Ucrainei și să folosească „toate mijloacele disponibile pentru a proteja locuitorii Crimeii de tiranie și violență”.

Spicherul Dumei, Serghei Narîșkin, le-a spus reporterilor la Moscova că o structură de conducere a camerei inferioare a parlamentului a adresat un apel oficial șefului statului astăzi, cerându-i să treacă la acțiune.

Narîșkin a mai spus că parlamentarii ruși sunt îngrijorați de relatările privind încercările unor „indivizi armați necunoscuți” de a prelua controlul asupra clădirilor administrației locale din Simferopol.

Șefa camerei superioare a parlamentului rus, Consiliul Federației, Valentina Matvienko, a spus că Rusia ar putea trimite un contingent militar limitat pentru siguranța personalului Flotei ruse de la Marea Neagră și a cetățenilor ruși din regiune.

Oficialii de la Kiev au spus însă că Rusia deja ar fi trimis trupe noi în Crimeea, anume că începând de vineri Kremlinul ar fi desfășurat efective militare suplimentare de 6000 de oameni și cel puțin 30 de transportoare blindate în Crimeea, și ar fi dobândit controlul asupra aeroporturilor regiunii.

Agenția Interfax a relatat că autoritățile pro-ruse din Crimeea și flota rusă de la Marea Neagră, staționată la Sevastopol, au ajuns la o înțelegere de a păzi împreună „clădiri importante” din Crimeea.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG