Linkuri accesibilitate

Reprezentatul special al OSCE în chestiunea transnistreană a salutat rezultatele noii runde de negocieri 5+2 de la Viena


Reprezentatul special al OSCE pentru rezolvarea conflictului transnistrean, ambasadorul Rodojko Bogojevici a salutat astazi ridicarea tuturor obstacolelor in calea deplasării libere a locuitorilor regiunii transnistrene pentru cei care detin alte pasapoarte în afara de cele moldovenesti.

Protocolul a fost semnat cu ocazia noii runde a negocierilor in formatul 5 plus 2 care a avut loc joi si vineri la Viena. Ambasadorul Bogojevici a spus ca este „ incurajat de atmosfera constructivă si de rezultatul practic al discutiilor pe teme sociale cit de semnarea protocolului initiat anul trecut la Kiev”.

Şefa misiunii OSCE din Moldova, ambasadoarea Jennifer Brush a spus ca cere părţilor să se concentreze in continuare pe problema deschiderii podului de la Gura Bîcului.

„Problema educatiei trebuie de poilitizată”, a mai spus ambasadoarea Brush care a salutat eforturile tuturor părţilor de a asigura buna funcţionare a şcolilor în grafie latină din Transnistria.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG