Linkuri accesibilitate

Viktor Ianukovici: noile autorități de la Kiev sînt niște „huligani fasciști"


Viktor Ianukovici, presedintele demis al Ucrainei, a declarat că va continua lupta pentru „viitorul Ucrainei", și și-a exprimat speranta ca tara va „ramine intreaga si nevidizata".

Vorbind la o conferință de presă organizată la Rostov pe Don, în Rusia, Ianukovici a spus că nu recunoaste noile autorități si legile adoptate de noul Parlament, și a declarat ca se considera încă presedintele țării sale.

El a afirmat ca a plecat din Ucraina pentru ca s-a temut pentru viata sa.

Ianukovici a mai declarat că noile autoritati de la Kiev sînt niște „huligani fasciști" care reprezinta doar o minoritate a populatiei ucrainene.

Ianukovici a spus ca nu va cere o interventie armata si a cerut ucrainenilor sa evite violentele si varsarea de singe.

In opinia sa, puterile occidentale ar fi iresponsabile pentru ca au sprijinit miscarea de protest impotriva guvernului sau.

El a acuzat Occidentul nu și-a ținut promisiunile și nu a respectat acordul de la 21 februarie.

Ianukovici a lăudat apoi relatiile economice bune cu Rusia si a spus ca nu s-a întîlnit încă cu președintele rus Vladimir Putin, cu care a stat însă de vorbă la telefon, și care, pretinde fostul șef al statului ucrainean, „îl va primi când va avea timp".

Ianukovici a evitat sa spună clar ce anume aşteaptă de la Rusia, dar a afirmat că Rusia nu poate să rămână indiferentă la situația din Ucraina.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG