Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Strasbourg, plenul Parlamentului European va supune votului propunerea de liberalizare a regimului de vize cu Republica Moldova. Pentru a intra în vigoare, abolirea vizelor va mai trebui confirmată de Consiliul European.

La sediul OSCE de la Viena începe o nouă rundă de negocieri de două zile pentru rezolvarea diferendului transnistrean. Vor lua parte negociatorii de la Chișinău și de la Tiraspol, Eugen Carpov și Nina Ștanski împreună cu reprezentanții mediatorilor și observatorilor din formatul 5+2.

Spicherul Igor Corman călătorește în Canada, după o vizită de trei zile în Statele Unite.

La Kiev este așteptată prezentarea noului guvern, în urma protestelor sângeroase soldate cu fuga președintelui Victor Ianukovici la sfârșitul săptămânii trecute.

Miniștrii apărării din NATO încheie o reuniune de două zile Bruxelles. Miercuri, au luat în discuție între alte chestiuni criza din Ucraina și au dat asigurări acestei țări că NATO îi sprijină independența și integritatea teritorială, pe fundalul îngrijorărilor de secesiune cauzate de confruntările dintre mișcările pro-europeană și pro-rusă.
XS
SM
MD
LG