Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Parlamentul European ar putea aproba astăzi ridicarea obligativității vizelor pentru moldovenii cu pașapoarte biometrice. Una din cele mai mari dorințe ale moldovenilor, libera călătorie în Europa, ar putea deveni realitate – spun unii politicieni – la vară.

Miniștrii de externe din Letonia și Lituania vizitează Chișinăul având pe agendă printre altele o întâlnire cu președintele Nicolae Timfoti.

Ucraina ar putea astăzi avea un guvern interimar, așa a promis duminică președintele interimar al țării, Oleksandr Turcinov.

Duma de Stat a Federației Ruse ar putea adopta astăzi o declarație pe tema evoluțiilor din Ucraina. Dată fiind subordonarea Parlamentului rus față de Kremlin, este de așteptat ca deputații, pe urmele guvernului rus, să critice politica noilor lideri de la Kiev și sprijinul acordat lor de Occident.

Cancelarul german Angela Merkel începe a doua zi a vizitei sale în Israel. Astăzi Merkel ar urma să primească o medalie de la președintele Israelului, Shimon Peres. Guvernele german și israelian au „consultări” periodice din 2008, aceasta fiind a cincea rundă.

La Madrid, premierul Spaniei Marian Rajoy va ține în Parlament un discurs despre starea națiunii, pe fondul semnalelor ieșirii din criza economică, al scandalului de corupție în familia regală și al incertitudinilor legate de viitorul relațiilor dintre autoritatea centrală și regiunea catalană.
XS
SM
MD
LG