Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chișinău sosesc pentru o vizită de două zile miniştrii de externe din Lituania şi Letonia, Linas Linkevičius şi Edgars Rinkēvičs, pentru discuţii legate în primul rând de procesul de integrare europeană și de apropiata semnare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Cei doi se vor întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, cu ministrul de externe Natalia Gherman şi cu vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, informează Moldpres.

Ageţia IPN organizează o dezbatere publică pe tema „Priorităţile clasei politice şi ale societăţii moldoveneşti într-un an electoral. Poziţia opoziţiei”, ediţia XXVI din ciclul: „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Asociaţia Presei Independente şi Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor în Moldova (UN Women) organizează o masa rotundă despre: „Rolul mass-media în reflectarea participării femeilor în viaţa publică”

În Ucraina, Parlamentul, în acest moment singura structură din stat care funcţionează, îşi reia lucrările şi se aşteaptă să numească un premier interimar. Fostul premier Iulia Timoşenko, eliberată din închisoare sâmbătă, după doi ani şi jumătate de detenție, a respins de duminică ideea de a prelua conducerea unui guvern de unitate naţională. Noul guvern trebuie format până marţi, declara ieri preşedintele interimar al ţării, Alexander Turcinov, care este şi speakerul Parlamentului.

La Strasbourg începe sesiunea plenară a Parlamentului European, care marţi va vota asupra propunerii de eliminare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Un tribunal din Moscova va anunţa pedepsele pe care le primesc cei opt acuzaţi în dosarul demonstrației din Piața Bolotnaya. Încă de vineri, toţi au fost găsiţi vinovaţi de organizarea manifestaţiei anti-Putin din 2012, care a degenerat in ciocniri violente cu forţele de ordine.
XS
SM
MD
LG