Linkuri accesibilitate

Aleșii locali de la Comrat cer Chișinăului sa recunoască drept legale referendumurile din 2 februarie


La Comrat a avut loc, sâmbătă, o reuniune a tuturor alesilor locali la care s-a adoptat o rezolutie in care se cere Chisinaului sa recunoasca drept legale referendumurile din 2 februarie. In caz contrar, alesii locali din Autonomia Gagauza vor indemna la boicotarea alegerilor generale din noiembrie. S-a cerut, de asemenea, organizarea unui referendum national inainte de semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.
La reuniune au participat deputata comunista Irina Vlah si liderul partidului socialist Igor Dodon. Igor Dodon a declarat cu aceasta ocazie ca ar negocia personal cu administratia locala de la Causeni si Floresti organizarea unor referendmuri similare cu cele din Autonomia Gagauza.
Referendumurile din 2 februarie au fost declarate ilegale de judecatoria din Comrat, iar Procuratura Generala a deschis un dosar penal impotriva organizatorilor referendumurilor. Cele doua referendumuri au drept obiect orientarea politicii externe a Republicii Moldova, spre Uniunea vamala sau spre asocierea cu Uniunea Europeana si dreptul Autonomiei la secesiune, în cazul în care Republica Moldova şi-ar pierde statalitatea.
XS
SM
MD
LG