Linkuri accesibilitateSpicherul moldovean Igor Corman încheie o vizită de trei zile la Bruxelles, care a avut loc înainte de votul plenului Parlamentului European de la 25 februarie, când se așteaptă că europarlamentarii vor aproba regimul liberalizat de vize cu Republica Moldova.

La Chișinău două organizații neguvernamentale, Asociația Promo-LEX și Asociația pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă, vor da publicității un studiu pentru a atrage atenția că la doi ani de la lansarea Strategiei de Reformă în sectorul justiției implementarea ei „devine tot mai lentă.”

Misiunea OSCE de la Chișinău găzduiește o ședință a grupului de lucru pentru economie în cadrul procesului de reglementare transnistreană, la care este așteptată și negociatoarea de la Tiraspol, Nina Ștanski.

La Nicosia se întrunește comitetul de monitorizare din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale din țările Consiliului Europei, care va lua în discuție inclusiv situația acestor autorități din Republica Moldova.

Guvernele german și francez se întâlnesc la o ședință comună la Paris. Cancelara Germanei, Angela Merkel a spus anterior că va propune președintelui francez François Hollande crearea unui sistem informațional european care să ocolească Statele Unite.

Tot la Paris, secretarul de stat american John Kerry se întâlnește cu președintele palestinian Mahmoud Abbas.

Președintele american Barack Obama vizitează Mexicul pentru a participa la summit-ul liderilor nord-americani. Se va întâlni cu președintele mexican Enrique Pena Nieto și premierul canadian Stephen Harper.

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu vizitează Azerbaidjanul, urmând să aibă o întrevedere trilaterală cu omologii săi azer și georgian.

La Berlin are loc Congresul European al Poliției.
XS
SM
MD
LG