Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Curtea Constituțională de la Chișinău examinează astăzi dacă este legal amendamentul la Codul Fiscal prin care deputații au decis la sfârșitul lunii decembrie să micșoreze cotele accizelor la importul mașinilor de lux.

Parlamentul se întrunește într-o nouă ședință plenară, după inaugurarea sesiunii de primăvară-vară care a avut loc joi.

Vice prim-ministra Tatiana Potâng convoacă ședința comisiei naționale pentru populație și dezvoltare.

Asociația Presei Independente și portalul moldovacurata.md organizează o dezbatere despre transparența Comisiei Naționale de Integritate care verifică averile demnitarilor.

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier vizitează Moscova, unde va purta convorbiri timp de două zile cu omologul său Serghei Lavrov și alți oficiali ruși în pregătirile de consultările ruso-germane la nivel înalt din această primăvară în Germania. Pe agenda vizitei lui Steinmeier la Moscova se află între alte chestiuni situația din Ucraina.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, vizitează Beijingul în cadrul unui turneu de cinci zile prin Asia și Orientul Mijlociu. Pe agenda discuțiilor cu oficialii chinezi se află între alte chestiuni disputa teritorială a Chinei cu Japonia și Coreea de Sud în privința unor insule nelocuite în Marea Chinei de Est și a unei stânci.

Adunarea Parlamentară a OSCE își încheie astăzi sesiunea de iarnă de două zile la Viena, cu o dezbatere specială întitulată „Creșterea Extremismului, Radicalismului și Xenofobiei: Provocări pentru regiunea OSCE”.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ține o lecție la universitatea londoneză, London School of Economics.

Premierul rus Dmitry Medvedev se întâlnește la Soci cu omoloaga sa norvegiană, Erna Solberg pentru a lua în discuție relația dintre țările lor.

Șefa guvernului Letoniei, Laimdota Straujuma, vizitează Lituania.

În Statele Unite, președintele american Barack Obama îl primește la Sunnylands în California pe regele iordanian Abdullah II.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Gennady Gatilov, și adjuncta secretarului de stat american pentru afaceri politice Wendy Sherman se întâlnesc la Geneva cu emisarul internațional pentru Siria,
Lakhdar Brahimi.

Tot la Geneva, un comitet al ONU care examinează săptămâna aceasta aplicarea Convenției pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor audiază astăzi un raport despre situația din Kazahstan.


Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:42 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG