Linkuri accesibilitate

Comisarul european Štefan Füle întreprinde o vizită de două zile la Kiev


Comisarul european pentru extindere si politica de vecinătate, Štefan Füle, face o vizită de două zile la Kiev pentru a impulsiona dialogul dintre putere si opoziţie. Luni, ministrii de externe din statele Uniunii Europene au spus din nou ca Uniunea dorește în continuare ca Ucraina să semneze Acordul de Asociere si Liber Schimb, precizînd că acesta „nu reprezinta etapa finala a relatiilor dintre Bruxelles si Kiev”.
Coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene, Catherine Ashton, a declarat in fata Comitetului pentru relatii externe al Parlamentului European: „Acordul de Asociere nu este finalul. Acum, pot fi diferite interpretări unde anume ar putea ajunge relatiile noastre cu Ucraina, si fiecare dintre statele membre ale Uniunii ar putea sa aibă diferite interpretări. Dar, ceea ce toata lumea a aprobat, pentru ca la noi concluziile trebuie să fie unanime, este ca [acordul] nu constituie sfîrşitul şi că vrem sa întărim şi să lărgim relaţiile noastre dincolo de el.”


De aproape trei luni, mii de ucrainieni demonstrează în capitala țării si în alte oraşe pentru orientarea ţării lor spre Uniunea Europeana si nu catre Uniunea Vamala cu Belarus, Rusia si Kazahstan.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG