Linkuri accesibilitate

Conferință de presă la New York a membrelor grupului Pussy Riot sub auspiciile Amnesty International


Două din membrele grupului punk „Pussy Riot”, recent eliberate din închisoare, Maria Aliohina și Nadejda Tolonikova, au participat la o conferință de presă organizată de filiala americană a organizației pentru drepturile omului, Amnesty International.
Cu acest prilej, Aliohina a anunțat că a semnat o petiție redactată sub auspiciile Amnesty International și care va fi expediată președintelui Rusiei, Vladimir Putin. „În această petiție cerem anularea tuturor nonsensurilor ce au fost scrise sub acoperirea legislației în ultimii patru ani și jumătate în Rusia”, a spus Aliohina, care a mai anunțat că urmare a celor trăite și văzute pe parcursul detenției, membrele grupului au decis să-și creeze propria organizație de apărare a dreptului omului, cu numele „Zona Drepturilor”.
Nadejda Tolonikova a adăugat la conferința de presă: „Nu am devenit activiste, am fost din totdeauna... Sîntem în continuare activiste politice și pe plan ecologic și nimic nu s-a schimbat. Singura diferență este felul în care vorbim... Țelul nostru este să obținem o mai mare transparență în sistemul politic rus și în cel penitenciar.”
„Faptul că o persoană este trimisă în închisoare pentru critică la adresa conducerii guvernului țării sale, demonstrează în mod simplu situația din această țară. În acest caz, sîntem mîndre că am fost trimise în închisoare pentru demonstrarea opiniilor noastre politice”, a mai spus Aliohina.
XS
SM
MD
LG