Linkuri accesibilitate

Premierul Iurie Leancă s-a întâlnit cu liderii comunităţilor etnice


Integrarea europeană oferă Republicii Moldova perspectiva dezvoltării unei societăţi prospere şi tolerante, a declarat premierul Iurie Leancă la o întâlnire cu liderii minorităţilor naţionale. „Ceea ce ne uneşte pe toţi este dorinţa de a trăi într-un stat independent, în care sunt respectate drepturile şi libertăţile omului, create condiţii bune de muncă şi de trai, iar acest lucru poate fi asigurat prin integrarea europeană a Republicii Moldova”, a spus prim-ministrul, citat de Moldpres.

Iurie Leancă a menţionat că integrarea europeană nu contravine dezvoltării relaţiilor cu alte state.

La întâlnirea cu premierul, liderii comunităţilor etnice au vorbit, între altele, despre importanţa unor programe eficiente de studiere a limbii de stat, despre nevoia dezvoltării culturii minorităţilor naţionale şi a Republicii Moldova ca stat suveran, independent şi teritorial integru.

Întâlnirea a avut peste o zi după controversatele referendumuri din Autonomia găgăuză, pe care primul ministru le-a calificat drept „o sfidare a legii” care comportă „elemente de tentativă de a stimula procesele separatiste” în Republica Moldova.

La referendumurile de duminică, alegătorii din Autonomia găgăuză au fost consultați de autoritățile locale în legătură cu orientarea politicii externe a Republicii Moldova și posibilitatea proclamării independenței regiunii.
XS
SM
MD
LG