Linkuri accesibilitate

Declarații ale bașcanului Mihail Formuzal cu ocazia referendumurilor din Autonomia găgăuză


Bașcanul Mihail Formuzal spune că a votat la controversatele referendumuri de astăzi în Autonomia găgăuză pentru „o țară unită și suverană, un stat puternic cu autoritate înaltă”. Vorbindu-le jurnaliștilor la secția sa de vot la Ciadîr Lunga, bașcanul a refuzat însă să spună exact cum a răspuns la întrebările de la referendum pentru a nu-i influența pe alții.
Portalul gagauzinfo.md relatează că Primarul orașului Comrat, Nicolai Dudoglo, care conduce și filiala locală a Partidului Democrat a spus deschis că a votat „fără rezerve pentru integrarea Moldovei în Uniunea Vamală”, nu în Uniunea Europeană, chiar dacă politica oficială a partidului este alta.
La referendumurile de astăzi, considerate ilegale de către autoritățile centrale de la Chișinău, alegătorii Autonomiei găgăuze care formează aproximativ 4% din electoratul moldovean, sunt întrebați dacă doresc integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană sau în Uniunea Vamală condusă de Rusia. De asemenea, trebuie să spună dacă ar dori ca Autonomia lor să-și poată proclama independența în cazul în care Republica Moldova dispare ca stat independent.
XS
SM
MD
LG