Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Ministrul pentru Europa al Marii Britanii, David Lidington ţine un discurs la Chișinău cu tema „Moldova, Uniunea Europeană şi Reforma.”

La Chișinău, are loc o conferință internațională organizată de Fundația germană Friedrich-Ebert-Stiftung despre viitorul Parteneriatului Estic și lecțiile trase de Uniunea Europeană și Republica Moldova din ceea ce se întâmplă în Ucraina. Ia parte între alții fostul comisar european răspunzător de marea extindere spre est a Uniunii Europene, Günter Verheugen.

Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul sârb Radojko Bogojevic, ține o conferință de presă la oficiul de la Tiraspol al misiunii OSCE în Republica Moldova.

Activistul anticorupție Anatol Mătăsaru organizează astăzi un nou protest strident împotriva corupției la Procuratura Generală.

Camera de Comerţ și Industrie organizează la Chișinău expoziția naţională „Fabricat în Moldova.”

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, rostește în Congres discursul despre starea națiunii. Tot astăzi, președintele american va vorbi la Washington despre situația economiei.

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, va prezenta în Parlamentul de la Berlin prioritățile noului guvern de coaliție pentru următorii ani.

La Bruxelles, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, se întâlnește cu premierul Italiei, Enrico Letta.

Președintele Turciei, Abdullah Gul, vizitează Roma.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan își încheie vizita de două zile în Iran unde ia în discuție relațiile economice, îmbunătățirea cooperării între băncile centrale ale celor două țări și criza din Siria.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG