Linkuri accesibilitate

Şeful Consiliului European spune că Parteneriatul Estic este un proiect important ce ar putea aduce beneficii, inclusiv Rusiei


Vladimir Putin şi Herman Van Rompuy
Vladimir Putin şi Herman Van Rompuy
Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a declarat, astazi, dupa summitul Uniunii cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, că Parteneriatul Estic al Uniunii este un proiect important pentru regiune si ca spera ca el sa aduca beneficii intregii regiuni, inclusiv Rusiei. Rompuy a spus că spera ca Moldova să semneze Acordul de asociere in aceasta vara, cel mai tirziu pina la toamna şi ca Uniunea este pregatita să semneze acordul si cu Ucraina.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat prezenta unor înalţi reprezentanţi ai Uniunii Europene la mitingurile de la Kiev: „Pot numai să îmi imaginez reacţia partenerilor noştri europeni, dacă ministrul nostru de externe s-ar fi afişat la un miting anti-european din Grecia sau Cipru şi ar fi început să scandeze lozinci. Nu credem că asta e ceva frumos, în general, şi, având în vedere relaţiile speciale dintre Rusia şi Ucraina, considerăm acest lucru de neacceptat şi imposibil”.

Preşedintele Rusiei a promis că ţara sa îşi va onora promisiunile financiare pe care le-a făcut Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG