Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Ministerul de externe va marca astăzi Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului cu o masă rotundă despre sporirea conștientizării evenimentelor tragice din al doilea război mondial.

Curtea Constituțională examinează legalitatea recentei plafonări a taxelor locale, respinsă de opoziția comunistă.

Guvernul și Banca Mondială lansează un proiect de sporire a calității învățământului în Moldova.

La Bruxelles va avea loc un summit cu agenda scurtată Uniunea Europeană-Rusia, cu participarea președintelui Vladimir Putin.

Tot la Bruxelles se vor relua discuțiile dintre liderii sârbi și kosovari pentru normalizarea relațiilor dintre Belgrad și fosta sa provincie sudică.

Parlamentul Ucrainei ar urma să țină o sesiune extraordinară, la care regimul președintelui Viktor Ianukovici ar putea anunța o remaniere de guvern, eliberări de persoane arestate în proteste și alte decizii calificate drept „importante”.

La Washington președintele Statelor Unite, Barack Obama, va rosti discursul anual despre Starea Uniunii.

Premierul Turciei, Tayyip Erdogan, începe o vizită de două zile în Iran.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG