Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.În capitală are loc şedinta grupului de lucru Chisinau si Tiraspol in domeniul educatiei, intilnire importantra după discutiile recente dintre reprezentantii celor doua parti la sediul OSCE, unde reprezentanta Tiraspolului, Nina Stanski, a promis ca vor fi deblocate conturile Liceului Lucian Blaga, singurul liceu cu predare in limba romana din Tiraspol si supus in ultimul timp unor puternice presiuni.

Tot astazi se vor afla, probabil, mai multe despre cum s-a desfasurat vizita recenta la Comrat a premierului Iurie Leancă şi a presedintelui Parlamentului, Igor Corman, despre versiunea platformei socialiste din PSRM „Patria-Rodina”. Se știe că autorităţile din Gagauz Yeri vor in continuare sa tina referendumul despre politica externa a Moldovei pe 2 februarie, desi autorităţile de la Chisinau considera referendumul ilegal si asadar fără vreo valoare concreta.

Presedintele Parlamentului, Igor Corman, se intilneste cu directorul executiv al Fondului Monetar International pentru Moldova, Menno Snel.

Cum astazi este ziua internaţionala pentru amintirea Holocaustului, Facultatea de Istorie si relatii Internationale de la Universitatea Libera din Moldova, impreuna cu cea de Istorie-Geografie de la Universitatea Pedagogica „Ion Creanga”, si Centrul de cercetare, documentatie, educatie si comemorare a Holocaustului, organizeaza o conferinta despre „provocarile actuale in memoria Holocaustului”.

Pe plan internaţional atentie va fi desigur si astazi concentrata asupra Ucrainei si a evenimentelor din ţara vecina. Despre Rusia si Ucraina se va discuta si in actuala sesiune de iarna a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

La sediul Aliantei Nord Atlantice va fi prezentat raportul anual al Organizaţiei, de catre secretarul general Anders Fogh Rasmussen.

La Bruxelles are loc o intrunire a Eurogrupului.

Comitetul pentru relatii externe din Parlamentul European are pe agenda discutarea unor probleme legate de Orientul Mijlociu si Tunisia, dar probabil ca evolutiile din Ucraina ar putea modifica aceasta agenda, mai cu seama ca miine va avea loc la Bruxelles intilnirea la virf a Uniunii Europene cu Rusia, unde şi-a anunţat prezenta presedintele Vladimir Putin….
XS
SM
MD
LG