Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Premierul Iurie Leancă şi spicherul Parlamentului Igor Corman sunt aşteptaţi la Comrat pentru a continua discuţiile începute luni de Chişinău cu autorităţile locale din Gagauzia. Luni s-a decis între altele crearea a două grupuri de lucru care să discute probleme legate de limitele autonomiei, după ce Comratul a anunţat că nu va renunţa la planul de a organiza două referendumuri pe 2 februarie, legate de orientarea politicii externe a Republicii Moldova şi situaţia Găgăuziei, în caz că Moldova ar renunţa la suveranitate.

Centrul Național Anticorupție îl va audia pe directorul Liceului „Mircea Eliade” din capitală, Grigore Vasilache, bănuit împreună cu alți membri ai unei așa-numite „Fundații” a liceului că a colectat ilegal bani de la părinți.

Liberal Reformatorii organizează o conferinţă de presă la care vor anunţa constituirea unei fracţiuni proprii în cadrul Consiliului municipal Chişinău.

În actualitatea internațională, în această noapte, în Ucraina, au intrat în vigoare noile legi care limitează drastic dreptul la organizarea demonstraţiilor, dar şi libertatea de expresie.

Ucraina marchează astăzi Ziua Unităţii Naţionale (unirea Ucrainei de vest cu cea de est, in 1919, după primul Război mondial), iar opoziţia politică a anunţat un nou mare miting de protest în centrul capitalei, Kiev.

În Elveţia, la Montreux şi Geneva, începe conferinţa internaţională de pace pentru Siria, mediată de Rusia şi Statele Unite. În prima parte a conferinţei, toate delegaţiile participante îşi vor expune punctele de vedere, după care discuţiile vor continua la Geneva numai cu participarea reprezentanţilor sirieni şi a emisarului special ONU, Lakhdar Brahimi.

Între timp la Davos, tot în Elveţia, se deschid lucrările reuniunii anuale a Forumul Mondial Economic.

La Bruxelles are loc reuniunea comitetului NATO-Rusia, urmată de reuniunea de două zile a miniştrilor apărării din Alianţa Nord-Atlantică.
XS
SM
MD
LG