Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chișinău are loc Adunarea Generala a Judecătorilor, urmând să aleagă ultimii trei membri în Consiliul Superior al Magistraturii.

Comisia parlamentară pentru administrația publică și dezvoltarea regională va organiza o dezbatere publică despre legea adoptată în grabă la sfârșitul anului trecut, care introduce un plafon pentru taxele locale.

Ministerul rus al justiției găzduiește astăzi la Moscova convorbiri cu Uniunea Europeană în Consiliul Permanent de Parteneriat pe tema libertății, securității și justiției. Ministrul rus Alexander Konovalov și comisara europeană pentru afaceri interne, Cecilia Malmström vor
discuta între altele despre facilitarea vizelor.

Președintele ceh Milos Zeman urmează să-l desemneze după mai multe amânări pe liderul social-democrat Bohuslav Sobotka în calitate de prim-ministru.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va purta convorbiri la Madrid cu premierul spaniol Mariano Rajoy.

Comisarul european pentru extindere și politica vecinătății, Stefan Füle, se află în vizită la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina.

Coaliția Națională Siriană, principalul grup al opoziției din Siria, urmează să anunțe astăzi dacă participă la convorbirile de pace cu guvernul președintelui Bashar al-Assad plănuite săptămâna viitoare la Geneva.

Ministrul de externe al Japoniei, Fumio Kishida va prezenta public la Tokio prioritățile de politică externă ale țării sale.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG