Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chișinău este marcată Ziua Culturii Naţionale, care coincide cu ziua de naștere a lui Mihai Eminescu. Politicieni și oameni de cultură vor depune flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor.

Guvernul moldovean se întrunește în prima ședință din acest an. Ulterior, premierul Iurie Leancă va pleca în fruntea unei delegații în Olanda.

Primăria Chişinăului organizează dezbateri publice pe marginea proiectului de buget pe anul curent, pe fundalul nemulțumirilor față de reducerea taxelor locale, printr-o lege nouă votată de parlament la sfârșitul anului trecut.

La Strasbourg, Parlamentul European va lua în dezbatere chestiunea liberei circulații în cadrul Uniunii Europene, pe fundalul îngrijorărilor că mulți români și bulgari pot emigra în țările mai bogate în căutare de beneficii sociale. Europarlamentarii vor mai lua în discuție un raport despre progresele Serbiei și Kosovo.

Parlamentul de la Londra găzduiește astăzi o dezbatere despre reforma Uniunii Europene, la care vor lua parte între alții ministrul britanic pentru Europa, David Lidington, și ministrul de externe bulgar, Kristian Vigenin.

La Moscova are loc Forumul Gaidar, intitulat „Rusia și Lumea: Dezvoltare sustenabilă”. Printre participanți se numără Secretarul general al Organizației de Cooperare Economică și Dezvoltare, Angel Gurria și premierul rus, Dmitry Medvedev.

La Washington, directoarea Fondului Monetar Internațional Christine Lagarde va participa la Clubul Național de Presă unde le va vorbi jurnaliștilor americani despre eforturile de creștere a economiei globale și creare a locurilor de muncă.

În Kuwait va avea loc o conferință de adunare a ajutoarelor umanitare pentru Siria, la care va participa și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.
XS
SM
MD
LG