Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Confederaţia Naţională a Patronatelor din Moldova şi Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova vor ține la Chișinău o conferinţă de presă cu tema negocierilor purtate cu guvernul.

Parlamentul Ucrainei ar urma să-și reia astăzi lucrările după vacanța sărbătorilor de iarnă. Dar unul din liderii opoziției, Vitali Kliciko, șeful partidului „Udar”, a amenințat că dacă puterea nu îndeplinește anumite condiții, ar putea bloca reluarea ședințelor.

Spicherul parlamentului Georgiei, David Usupașvili, se întâlnește la Tallin cu președintele Toomas Hendrik Ilves al Estoniei, una din țările care sprijină cel mai mult aspirațiile de integrare euro-atlantică ale georgienilor.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se va întâlni astăzi la Moscova cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Potrivit agențiilor de presă cei doi lideri vor discuta și despre continuarea cooperării ruso-ungare în domeniul energiei nucleare prin extinderea centralei ungurești cu tehnologie rusească de la Paks.

În Tunisia au loc astăzi manifestări cu ocazia celei de-a treia aniversări a înlăturării de la putere a președintelui Zine El Abidine Ben Ali, la începutul a ceea ce a devenit cunoscut drept „Primăvara arabă”.

Ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, va vizita capitala siriană Damasc.

În Egipt are loc astăzi și mâine un referendum asupra noii Constituții, prima consultare populară națională după înlăturarea de la putere a președintelui islamist Muhammad Morsi în vară.
XS
SM
MD
LG