Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Dintre evenimentele zilei în R. Moldova este de notat şedinta Consiliului de Observatori ai Companiei Teleradio-Moldova, programată la orele după-amiezii.

Dimineata are loc şedinta operativa a Primăriei Chisinaului.

Pe plan internatinal, astazi are loc inmormintarea fostului premier israelian Ariel Sharon, care a decedat simbata, dupa ce din 2006 se afla in coma. Ariel Sharon este considerat unul dintre cei mai controversati, dar si mai importanti lideri din Orientul Mijlociu, un politician a carui activitate se intinde pe o perioada de peste 60 de ani. Palestinenii il considera un „criminal de razboi pentru rolul jucat in perioada in care a fost ministru al apărarii si al agriculturii si cind, in 1982, a avut loc masacrul din tabelere de refugiaţi din Liban de la Sabra si Shatila. La ceremoniile de la Ierusalim va participa. din partea Statelor Unite, vicepreşedintele Joe Biden.

Siria se afla astazi in fruntea agendei internaţionale: la Paris, la intilnirea grupului prietenilor Siriei, se aşteapta ca ministrii de externe american si rus, John Kerry si Serghei Lavrov, să aiba convorbiri separate deespre evolutiile din aceasta ţara, in pregatirea negocierilor de pace planificate pentru 22 ianuarie la Geneva. Grupul prietenilor Siriei, „Londra 11”, asa cum se numeste, a fost creat dupa veto-ul impus in Consiliul de Securitate de Rusia si China fata de orice rezolutie care condamna regimul presedintelui Bashar Al-Assad. Gruparea sprijina opozitia siriana.

Si la Parlamentul European, incepe o sesiune plenara, pe agenda careia se afla Serbia, Kosovo si relatiile cu Federaţia Rusa.
Previous Next

XS
SM
MD
LG