Linkuri accesibilitate

„Statele Unite susţin integritatea teritorială a Moldovei şi dreptul ei de a-şi alege viitorul şi drumul"


Victoria Nuland la Tbilisi, 6 decembrie 2013.
Victoria Nuland la Tbilisi, 6 decembrie 2013.

Asistenta secretarului american de stat pentru afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland la București



Asistenta secretarului american de Stat pe afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, aflata intr-o vizita de doua zile la Bucuresti, a declarat dupa intrevedrea pe care a avut-o cu şeful diplomaţiei Bucureştiului Titus Corlăţeam că Washingtonul are un interes profund in dezvoltarea continua a statului de drept, justitiei, deschiderii economice şi transparentei in România.

Victoria Nuland nu a uitat nici Republica Moldova. „Statele Unite susţin integritatea teritorială a Moldovei şi dreptul ei de a-şi alege viitorul şi drumul. Am susţinul Parteneriatul Estic şi drumul european pe care şi l-a ales Moldova. Îi încurajăm şi am vorbit cu oficialii europeni pentru a susţine în continuare consolidarea democraţiei în R. Moldova şi asocierea ei cu UE. România are un rol de mentor şi SUA este alături de România pentru sprijinirea R. Moldova, pe toate planurile. Am discutat despre Moldova în toate întâlnirile mele din această vizită”, a spus adjuncta sefului diplomaţiei americane, citata de site-urile de stiri romanesti.

Doamna Nuland s-a intalnit vineri seara cu presedintele Traian Basescu. Oficialitatea numarul doi a diplomaţiei americane a felicitat România pentru ca in acest an se implinesc zece ani de la intrarea ei in Alianţa Nord Atlantica şi a multumit României pentru activitatea sa in NATO din Irak, Afganistan si din Balcani.

Seful diplomaţiei României a calificat parteneriatul strategic al Bucurestiului cu Statele Unite drept „solid, fundaţia identităţii noastre europene si euroatlantice”.

Premierul social democrat al României Victor Ponte nu se afla in ţară, fara a avea insa o agenda oficiala anunţata pe perioada vizitei adjunctului secretarului de stat american la Bucuresti.

Politigraf

XS
SM
MD
LG