Linkuri accesibilitateLa Volgograd s-a produs un nou atac terrorist, soldat pana acum cu cel putin zece morti si tot atatia ranitii.
Astăzi la Volgograd
Astăzi la Volgograd
La mai putin de 24 de ore de la atacul de la Gara centrala, la Volgograd a mai explodat o bomba, de aceasta data intr-un troilebuz, in apropierea unei piete. Nu este clar daca bomba a fost detonată de un atentator sinucigas, cum s-a intimplat duminică, dar fusese plasata mai devreme in troleibuz.

Atentatul de duminica s-a soldat cu 17 morti si peste 40 de raniti. Nimeni nu si-a asumat responsabilitatea pentru cele doua atentate care survin la numai sase saptamini inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci. Pentru moment, ele sunt puse in legatura cu tensiunile din Caucazul de nord. In iulie, Doku Umarov, unul din liderii rebelilor ceceni i-a indemnat pe luptatorii sai sa-si intensifice atacurile impotriva unor tinte civile pentru a zadarnici olimpiada.


Duminica, agenţia Interfax cita surse din organele de drept, potrivit cărora teroristul sinucigaş de la gara centrala ar fi fost bărbat şi nu femeie, cum s-a crezut iniţial. Însă această informaţie, obţinută după analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere video, necesită verificări suplimentare. Experţii fac şi analiza genetică a rămăşiţelor presupusului atentator pentru a-i stabili identitatea.

Puterea exploziei din gara din Volgograd a fost de cel puţin 10 kg de trotil.

Atentatul terorist de duminica a fost condamnat de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a declarat că NATO va continua să colaboreze cu Rusia în domeniul combaterii terorismului.

În regiunea Volgograd s-au decretat trei zile de doliu oficial, începând cu 1 ianuarie.

Atentatul din aceasta dimineata, din troleibuz, este al treilea atentat la Volgograd in acest an, primul a vut loc in octombrie.
XS
SM
MD
LG