Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Ca în fiecare luni, la Chișinău are loc „ședința operativă” de la Primăria municipiului.

Igor Corman, preşedintele legislativului, va arăta presei clădirea Parlamentului, aflată în reconstrucție.

Ministrul muncii, protecției sociale și familiei, Valentina Buliga organizează o conferinta de presă de bilanţ.

În agenda internaţională, în Rusia, la Volgograd, continuă ancheta lansată după ce duminică, în gara centrală a explodat o bombă. Atacul terorist s-a soldat cu peste 13 morţi şi aproape 50 de răniţi.

In rest, linişte relativă pe scena diplomatica, în aşteptarea Noului Nou.

După care, la 1 ianuarie, Uniunea Europeană va fi condusă pentru prima dată de o ţară din zona euro, care a fost în pragul falimentului: Grecia preia preşedinţia prin rotaţie.

Moldova preia preşedinţia Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică-GUAM. Organizaţia a fost creată în 1997 de Moldova, Georgia, Azerbaidjan si Ucraina. Timp de patru ani, intre 1999 si 2003, Uzbekistanul a fost, de asemenea, membru.

Rusia preia preşedinţia Gurpului celor opt economii, cele mai dezvoltate „G8” şi a Organizaţiei Tratatului pentru Securitate Colectivă, CSTO din care mai fac parte: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirghistan şi Tadjikistan.

Ucraina va prelua conducerea prin rotaţie a Comunităţii Statelor Independente iar Letonia va adopta moneda unică europeană „euro”.
XS
SM
MD
LG