Linkuri accesibilitate

Numărul celor ucişi în atacul terorist de la Volgograd s-a ridicat la 16


Gara feroviară din Volgograd
Gara feroviară din Volgograd


Numărul victimelor atacului terorist de la Volgograd s-a ridicat până la 16, fără a lua în calcul persoana teroristului sinucigaş. Doi oameni au murit în spital din cauza rănilor. Alţi 37 de oameni continuă să fie spitalizaţi, mulţi dintre care cu răni grave.

Anunţul a fost făcut de vicepremierul regiunii Volgograd, Vasili Galuşkin. El a adăugat că în regiune a fost declarat codul galben pentru pericol sport de activităţi teroriste.

Agenţia Interfax citează surse din organele de drept, potrivit cărora teroristul sinucigaş ar fi fost bărbat şi nu femeie, cum s-a crezut iniţial. Însă această informaţie, obţinută după analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere video, necesită verificări suplimentare. Experţii fac acum şi analiza genetică a rămăşiţelor presupusului atentator pentru a-i stabili identitatea.

Puterea exploziei din gara feroviară de la Volgograd a fost de cel puţin 10 kg de trotil.
Gara este închisă, dar trenurile continuă să circule pe linii de ocolire.

La Volgograd a sosit un avion al ministerului rus al situaţiilor excepţionale, cu medici şi echipamente performante la bord pentru a acorda răniţilor ajutorul necesar.

Atentatul terorist a fost condamnat de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a declarat că NATO va continua să colaboreze cu Rusia în domeniul combaterii terorismului.

În regiunea Volgograd s-au decretat trei zile de doliu oficial, începând cu 1 ianuarie.

Se speculează că atacul ar putea avea legătură cu tensiunile din Caucaz, dar şi cu apropiatele Jocuri Olimpice de iarnă de la Soci.

La sfârşitul lui octombrie, la Volgograd, o teroristă sinucigaşă a declanşat o bombă într-un autobuz de rută. Atunci au fost ucişi şase oameni, iar zeci de oameni au fost răniţi.

Взрыв на железнодорожном вокзале в Волгограде
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:40 0:00

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG