Linkuri accesibilitate

Bilanțuri 2013: „percepția încrederii cetățeanului în poliție a crescut cu 7% în ultimele 12 luni”


Un interviu cu ministrul de interne Dorin Recean.



Dorin Recean: „Pentru acest an ne-am realizat programul de reformă instituțională, acolo unde am delimitat strict competențele Ministerului și
Ministrul de interne Dorin Recean
Ministrul de interne Dorin Recean
competențele subdiviziunilor.

Mă refer aici la poliție care este cea mai vizibilă, dar avem și poliția de frontieră și trupele de carabinieri, și Biroul de migrație și Azil, și pompierii, și salvatorii. La nivelul fiecărei subdiviziuni, cu excepția carabinierilor, am făcut reorganizările interne care să ne permită să avem mai mulți oameni în teren. Adică mai mulți oameni acolo unde trebuie să oferim acest serviciu polițienesc public. Am depus efort ca să investim atât în infrastructura polițienească, dar și în oameni.

Am avut mai multe operațiuni ale poliției care să ne ajute să luptăm cu anumite fenomene. Avem și rezultate concrete. Am avut lucruri și rezultate tangibile. Mă refer la faptul că Inspectoratul Național de Patrulare, din cadrul Inspectoratului General de Poliție, a disciplinat șoferii în trafic. În felul acesta, avem o scădere cu peste 30% a numărului celor decedați pe drumurile noastre, chiar dacă avem cu vreo 35 000 de automobile mai multe pe străzi și avem cu vreo 55 000 șoferi mai mulți în această perioadă.

În cadrul campaniei „Cunoașteți polițistul tău”, peste 300 000 gospodării au fost deja vizitate, acolo unde polițistul de sector s-a prezentat și, respectiv, a avut o discuție de cunoaștere cu cetățenii din sectoarele date.

Dincolo de această comunicare, avem și rezultate concrete. Ne uităm pe anumite infracțiuni și crime descoperite, cheia succesului a fost anume această cunoaștere apropiată dintre cetățean și sectorist, acolo când cetățeanul a apelat direct sectoristul și sectoristul a intervenit. Avem o realizare foarte bună în ceea ce privește lupta cu crima organizată, astfel, în Republica Moldova, la acest moment, nu mai avem hoți în lege, ei fie sunt în închisoare, fie plecați și oricum în închisoare. De asemenea, avem o scădere în ceea ce privește crimele grave și deosebit de grave.

Avem de lucrat încă mult la capitolul furturi, așa-numitele patrimoniale, din automobile, furturi de diferit gen de proprietate, din apartamente, din case, din beciuri. Chiar dacă, din punct de vedere al gravității, se pare că sunt mai puțin importante, totuși noi le considerăm foarte importante pentru fiecare cetățean în parte și pentru fiecare familie. Aici ne consolidăm eforturile. Vreau să felicit poliția Republicii Moldova cu faptul că, în ultimele 12 luni, a crescut cu 7% în percepția încrederii cetățeanului în poliție. Este un rezultat pe care trebuie să îl urmărim și să îl îmbunătățim în continuare.”

Europa Liberă: Domnule ministru, dar se pare că parte din rezultatele acestei reforme afectează relația dintre Ministerul de Interne și administrația publică locală.

Dorin Recean: „Poliția pune un accent important pe colaborarea cu administrația publică locală pentru că este și natural. Împreună determinăm unde trebuie să fie sectoarele de poliție, care sunt cele mai mari vulnerabilități în teritoriu. Avem proiecte comune, de exemplu, în această săptămână și în săptămâna viitoare, vom deschide mai multe sectoare model de poliție.”

Europa Liberă: Și atunci de ce domnul primar, Dorin Chirtoacă, mereu aruncă săgeți în ograda Ministerului de Interne și afirmă că municipalitatea a fost, într-un fel, privată de această bună colaborare?

Dorin Recean: „Știu despre mai multe declarații ale domnului primar, dar nu voi comenta. Eu înțeleg că este foarte ușor astfel de subiecte să le aduci în fața presei, că piloni, că brazi, că steaguri, că piese de șah... Or, nu acestea sunt problemele reale ale cetățeanului.

Ele sunt relativ simple: vrem un trafic fluidizat, ca să nu stăm în ambuteiaje interminabile. Vrem să avem trotuare normale pe unde să pășim, dar nu trotuare de 50 de centimetri. Vrem să avem o supraveghere a traficului, dar și, în general, a ceea ce se întâmplă în oraș. Vrem să avem instrumente moderne de monitorizare, de disciplinare a șoferilor, de prevenire a infracțiunilor și a crimelor pentru că acest sistem de video monitorizare va face și acest lucru.

Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe problemele
Sub Chișinău, sub pământ, există o mulțime de rețele de infrastructură despre care primăria habar nu are. Toată această infrastructură ilegală a crescut, în acești 6-7 ani, când au înflorit construcțiile neautorizate ...
reale. Și iată care sunt problemele reale, de exemplu, la săparea unui pilon, se face o groapă de maximum un metru pătrat.

Iată, ce am descoperit noi în acest proces este faptul că sub Chișinău, sub pământ, există o mulțime de rețele de infrastructură despre care primăria habar nu are. Toată această infrastructură nelegitimă, neautorizată a crescut, în acești 6-7 ani, când au înflorit construcțiile neautorizate și atunci vrei să sapi, să pui pilonul și acolo vezi: țevi de gaz, foarte periculos, țevi pentru canalizare, de asemenea, periculos, cabluri de electricitate, altă infrastructură. Și primăria nu știa despre… pentru că noi toate aceste proiecte le-am aprobat corespunzător, toată documentația tehnică și de autorizare pentru acest sistem de video monitorizare este în regulă, proiectul are documentele în regulă.”

Europa Liberă: Domnule ministru, ceva mai devreme ați amintit că a început să crească încrederea populației în poliție, 7% totuși este un indiciu. Pe de altă parte, încercați să refaceți imaginea poliției care a fost foarte mult afectată, în timpul protestelor din 6-7 aprilie 2009. Am avut acest ultim caz, cazul Perju care a fost îndreptățit, într-un fel, de către instanță. Revine iarăși șifonarea imaginii poliției, din moment ce Perju a fost achitat?

Dorin Recean: „Sper foarte mult că, sub această presiune socială, pe care o avem acum, să avem aceeași dinamică de reformă în poliție, în procuratură, în sistemul judecătoresc. Și, respectiv, aceasta ne va ajuta pe noi toți să ne curățim sistemele, să zicem așa, de impurități, de oameni care nu sunt integri, de oameni care nu sunt eficienți. Și, respectiv, vom putea să ne ajutăm reciproc să recâștigăm încrederea cetățeanului în poliție.”

Europa Liberă: Dar părerea dumneavoastră despre faptul că a fost achitat acest polițist, ce ziceți?

Dorin Recean: „Mai există instanța de apel, mai există Curtea Supremă de Justiție. După cum a observat procurorul, va înainta un recurs la Curtea de Apel și vom vedea care va fi decizia Curții de Apel, ulterior, eventual, Curtea Supremă de Justiție. Ceea ce este foarte important, în acest caz, este să nu ne limităm doar la cazul domnului Perju. Noi mai avem restanțe și mai avem probleme pe care încă nu le-am rezolvat.”

Europa Liberă: Și aceste restanțe care ar fi?

Dorin Recean: „Sunt alte persoane care au fost implicate, dar încă nu au ajuns în instanță, fie au ajuns în instanță și, de asemenea, nu avem o decizie care să fie pe măsura faptelor pe care le-au comis. Această problemă încă urmează să o rezolvăm.”

Europa Liberă: Ați eliminat corupția din Ministerul de Interne? Mai aveți dosare pe anumiți colaboratori?

Dorin Recean: „Avem o luptă aprigă cu corupția. Avem și asistența Centrului Național Anticorupție în
Am dublat numărul de cazuri de corupție depistate de către Serviciul securitate internă, 80 de persoane deja au fost concediate, peste 365 de persoane li s-au administrat proceduri de personal..
acest sens, și Serviciul securitate internă pune un accent deosebit. Noi, în acest an, am dublat numărul de cazuri de corupție, depistate de către Serviciul securitate internă, 80 de persoane deja au fost concediate, peste 365 de persoane li s-au administrat proceduri de personal în ceea ce privește nerespectarea procedurilor disciplinare și încă aproximativ 370 de persoane au plecat din sistem; tocmai de aceea că nu s-au regăsit, aceasta mă refer după 5 martie 2013, chiar după ce au nimerit în sistem, după 5 martie.

Mai avem foarte mult de lucru, sistemul de video monitorizare, pe care îl instalăm, video monitorizările pe care le facem în automobilele Inspectoratului Național de Patrulare, dar și celelalte automobile ne ajută parțial să prevenim acest fenomen. Mai departe vom avea o inițiativă unde polițistul ar trebui să aibă permanent o cameră de luat vederi și, respectiv, această interacțiune între poliţişti şi cetăţean să fie înregistrată. Ambii – şi poliţistul, şi cetăţeanul – fiind conştienţi de faptul că sunt video monitorizaţi. Şi vom depune şi alte eforturi pentru ca să excludem acest fenomen. Corupţia este poate cel mai problematic element, la acest moment, care să putem să-l depăşim şi, respectiv, să câştigăm încrederea cetăţeanului.”

Europa Liberă: Care este numărul de dosare pe care le-au iniţiat subalternii dumneavoastră şi care este gravitatea acestor dosare?

Dorin Recean: „Anual sunt peste 30 000 dosare penale care sunt administrate pentru diferite motive.”

Europa Liberă: Şi care sunt cele mai grele dosare?

Dorin Recean: „În anul 2013, a fost un dosar destul de dificil – omorul de la Măgdăceşti – dar care, în sfârşit, a fost descoperit. A fost dosarul dificil de la casa valutară de la Făleşti, care s-a întâmplat în aceeaşi zi nefericită cu vânătoarea din „Pădurea Domnească”. Crima a fost descoperită. „Pădurea Domnească” rămâne a fi un subiect şi un dosar destul de dificil, dar controversat, mai mult, în administrarea Procuraturii, dar oricum este un dosar dificil. Sunt dosare foarte complexe în ceea ce priveşte combaterea crimei organizate care au fost administrate, în acest an.”

Europa Liberă: Faceţi portretul-robot al autorilor al acestor crime organizate.

Dorin Recean: „Sunt persoane cu anumită psihologie şi structură morală sau imorală, mai degrabă, care sunt organizaţi pentru diferite motive, că fac trafic de droguri, trafic de fiinţe umane, trafic de organe, că fac contrabandă. Şi sunt foarte multe dosare dificile.”

Europa Liberă: Şi cât de mult trebuie să ne îngrijoreze pe noi, cetăţenii, răspândirea acestei crime organizate?

Dorin Recean: „Din punct de vedere real, ea se constrânge. Este o problemă de comunicare. Atunci când o crimă se întâmplă, despre aceasta două săptămâni se vorbeşte. După care, în momentul în care este descoperită, despre aceasta se vorbeşte cinci minute.”

Europa Liberă: Care este prejudiciul acestor crime?

Dorin Recean: „Prejudiciul, în primul rând, este unul de percepţie. Pentru că omul nu se simte sigur. Eu vreau să încurajez cetăţenii să se simtă siguri, pentru că poliţia este tot mai eficientă şi tot mai aproape de cetăţean.”

Europa Liberă: Care este finalitatea dosarului drogurilor, care au fost confiscate 200 de kilograme?

Dorin Recean: „Acest dosar este gestionat de către Procuratură şi Serviciul de Informaţii şi Securitate. Respectiv, şi Procuratura, şi Serviciul de Informaţii şi Securitate pot să vă ofere informații...”

Europa Liberă: Dar e mare traficul de droguri per total?

Dorin Recean: „Oricare ar fi el, el este mare. De ce? Pentru că afectează cetăţenii Republicii Moldova.”

Europa Liberă: Cine sunt traficanţii?

Dorin Recean: „Traficanţii de droguri sunt nişte criminali. Pe parcursul ultimelor şase luni, noi implementăm un plan nemijlocit care se axează pe combaterea drogurilor. Şi vedem, în fiecare săptămână, cel puţin, câte 2-3 operaţiuni care vizează combaterea drogurilor. Chiar şi în zilele de 24-25 decembrie, poliţia de frontieră a realizat un caz impresionant de 10 kg de marijuană în valoare de aproximativ 3,5 milioane lei.”

Europa Liberă: Unde ajung aceste droguri pe care le confiscaţi?

Dorin Recean: „Aceste droguri fac parte din aşa-numitul rechizitoriu, după care sunt nimicite conform procedurii. De asemenea, a fost cea mai mare captură de pastile „Extasy”, vreo 66 000 pastile. A fost un caz foarte bun de colaborare între poliţie şi poliţia de frontieră şi reţinerea acelui lot foarte mare de pastile. Acestea, de asemenea, urmează să constituie rechizitoriu, pentru ca cei care se fac vinovaţi de trafic să fie condamnaţi. După care, conform procedurii, aceste capturi sunt lichidate.”

Europa Liberă: Aţi avut mari bătăi de cap şi la capitolul traversarea ilegală a frontierei. Ştiu că este şi o condiţie, pe care vă cere să o onoraţi şi Uniunea Europeană, din moment ce Republica Moldova tinde să obţină acest regim liberalizat de vize. Moldova e în calea tuturor relelor, când se vorbeşte despre trecerea ilegală a hotarelor?

Dorin Recean: „E valoarea atât a Uniunii Europene, cât şi a celorlalţi parteneri internaţionali. Arată tendinţele pozitive şi chiar arată o evaluare pozitivă. Nu întâmplător Comisia a înaintat Parlamentului Uniunii Europene propunerea de adoptare a regimului liberalizat de vize. Or, regimul liberalizat de vize nu este posibil fără un control migraţional şi un control bun al frontierelor.

Noi, în ultimele 14 luni, am realizat un progres foarte important. Urmează să muncim dedicat şi în continuare. Pentru că, odată ce regimul liberalizat de vize va deveni efectiv pentru cetăţenii Republicii Moldova, atractivitatea ţării noastre pentru eventualele tentative de trafic de fiinţe umane, de droguri, de alte crime va creşte. Şi noi şi pentru această creştere suntem pregătiţi.”

Europa Liberă: De ce aceşti cetăţeni, care trec ilegal hotarul, aleg Moldova ca ţară de tranzit?

Dorin Recean: „Cetăţenii străini, care vor să tranziteze în Uniunea Europeană, de fapt, preferă Ţările Balcanice. Totuşi, sunt unii care se întâmplă să vrea să treacă şi prin Republica Moldova. Vreau să vă spun că Republica Moldova nu este foarte permisivă pentru acest lucru. Penetrarea frontierelor, statistic vorbind, nu se întâmplă atât de des, pe cât s-ar părea. Şi, odată cu investiţiile pe care le-am realizat la Poliţia de Frontieră, cu ajutorul Statelor Unite, este vorba despre un proiect de peste 23 de milioane dolari, pe care l-am realizat în acest an, situaţia s-a îmbunătăţit şi mai mult. A adus o îmbunătăţire în ceea ce priveşte depistarea cazurilor de tentativă de traversare a frontierei, de contrabandă, de importat a substanţelor ilicite.”

Europa Liberă: Domnule ministru Recean, se zicea că, până la finele anului 2013, vor fi funcţionale toate cele şase oficii migraţionale din Zona de Securitate. Deocamdată doar trei îşi desfăşoară activitatea. De ce?

Dorin Recean: „Toate oficiile Biroului Migraţie şi Azil pe Zona de Securitate sunt funcţionale. Deci, absolut toate sunt funcţionale. Ele funcţionează destul de bine. Cetăţenii străini, care traversează zona din stânga Nistrului, tot mai mult şi mai mult, sunt informaţi despre necesitatea de a se înregistra şi despre facilitatea pe care le-o oferă Biroul de Migraţie şi Azil.

Săptămânal, facem o statistică, vedem cine se înregistrează, cine se scoate de la această evidenţă a Biroului Migraţie şi Azil. Este o măsură foarte bună pentru îmbunătăţirea controlului migraţional. O facem, în primul rând, pentru ca autorităţile Republicii Moldova să înţeleagă care este fenomenul migraţional în Republica Moldova.”

Europa Liberă: Vă reuşeşte să descoperiţi toate cazurile de contrabandă? Pentru că statisticile arată că încă se mai face contrabandă în proporţii destul de mari.

Dorin Recean: „Noi creştem incidenţa cazurilor depistate. Se face accent şi pe ţigări, şi pe alcool. Chiar şi în această săptămână poliţia, împreună cu poliţia de frontieră, de asemenea, a depistat un lot de alcool. Au făcut această depistare şi în zona de nord şi în zona de sud. Ţigările, de obicei, sunt, aşa să spunem, solicitate pe frontiera de vest, iar alcoolul pe frontiera de est, respectiv, iarăşi, incidenţa cazurilor depistate creşte.”

Europa Liberă: Ce vă propuneţi pentru 2014? Şi în ce măsură ceea ce vă propuneţi poate fi şi realizat din moment ce e an electoral?

Dorin Recean: „Anul viitor este anul investiţiilor în poliţişti, în locul lor de muncă, în infrastructură, inclusiv cea de telecomunicaţii, sisteme informaţionale ş.a.m.d. Şi anul instruirii poliţiştilor, de la poliţiştii de sector până la poliţiştii care fac parte din managementul poliţiei. Aceasta înseamnă investiţii în infrastructură, investiţii în locul de muncă al poliţistului şi investiţii în instruirea poliţistului.

De asemenea, anul 2014 trebuie să fie un an foarte bun, din punct de vedere al luptei cu corupţia în sistemul Ministerului Afacerilor Interne. Noi nu vom putea să creştem mai departe încrederea cetăţeanului în poliţie, dacă nu vom realiza acest obiectiv de luptă contra corupţiei. Anul 2014 va fi anul sectoristului, noi aşa îl numim, al acelui poliţist care se află nemijlocit în societate.”
XS
SM
MD
LG