Linkuri accesibilitate

Directorul Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol convocat la tribunal sub acuzația de nesupunere față de administrația transnistreană


Directorul Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, Ion Iovcev, de la singurul liceu cu predare în limba română din oraș, este citat astăzi la un tribunal local, dar spune că nu se va prezenta. Iovcev a mai declarat postului Publika TV că este chemat pentru a da explicaţii într-un dosar în care este acuzat de nesupunere faţă de administraţia de la Tiraspol, dar că singura autoritate recunoscută de liceu este ministerul Educației de la Chișinău.
Liceul „Lucian Blaga” s-a aflat de câteva ori în centrul unor tensiuni, dar a evitat de fiecare dată închiderea, spre deosebire de alte școli cu predare în limba română de pe teritoriul controlat de administrația transnistreană. Anul trecut, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a constatat că Rusia e vinovată de încălcarea dreptului la educaţie în regiunea transnistreană şi a obligat-o să plătească pagube de peste un milion de euro părinților și elevilor din cauza închiderii câtorva școli de la Râbnița, Tighina și Grigoriopol în 2004.
XS
SM
MD
LG