Linkuri accesibilitate

Mihail Hodorkovski spune că va lupta pentru eliberarea tuturor deținuților politici din Rusia


Fostul magnat petrolier rus, Mihail Hodorkovski a declarat la prima sa conferință de presă de la eliberarea din închisoare că va lupta pentru eliberarea tuturor deținuților politici din Rusia.

Vorbindu-le jurnaliștilor la muzeul Zidului de la Berlin, Hodorkovski a îndemnat politicienii occidentali ”să nu uite că eu nu sunt ultimul deținut politic din Rusia”, dar a spus că nu le va da sfaturi despre cum anume să discute cu ”un om atât de complicat cum este președintele țării mele”.

Fostul magnat petrolier a fost eliberat vineri din închisoare în regiunea rusă Karelia, fiind grațiat de către Vladimir Putin din ”motive umanitare” după 10 ani petrecuți în închisoare pentru fraudă și evaziune fiscală.

Hodorkovski a repetat astăzi că nu și-a recunoscut vina în cererea de grațiere, că nu are de gând să intre în politică sau să revendice proprietățile fostei sale companii Yukos. El a mai declarat că nu se va întoarce deocamdată în Rusia pentru că nu are garanții că va putea ieși din nou și a mulțumit Germaniei pentru găzduirea sa și tratativele purtate cu Kremlinul pentru eliberare de către fostul ministru german de externe, Hans-Dietrich Genscher.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG